Arjantin Cumhurbaşkanından beklenen Bitcoin adımı geldi

blog
23.12.2023

Arjantin’in Bitcoin'e verdiği destekle öne çıkan yeni cumhurbaşkanı Javier Milei, seçildikten 10 gün sonra ilk Bitcoin adımını attı.

 

Milei, ekonomiyi serbestleştirme hedefi doğrultusunda yasalarda büyük değişiklikler getiren kapsamlı bir kararname açıkladı. Medeni ve Ticaret Kanununda da değişiklik getiren kararname, ülkede sözleşmelerin Bitcoin cinsinden yapılmasının önünü açtı.

Dışişleri ve Uluslararası Ticaret Bakanı Diana Mondino, resmi X hesabından yaptığı paylaşımda, “Arjantin’de sözleşmelerin Bitcoin ile yapılabileceğini onaylıyoruz ve teyit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mondino’nun bu açıklaması, kripto sektöründe sevinçle karşılandı. Kısa sürede yaklaşık 1 milyon görüntülenme alan gönderi, 20 binin üzerinde kişi tarafından beğenildi.

Arjantin’in Bitcoin ile ilişkili olumlu adımlara devam etmesi bekleniyor. Milei’nin göreve gelmesinden sonra, ülkenin El Salvador ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nden sonra Bitcoin’i resmi para yapacak üçüncü ülke olabileceği tartışılmaya başlandı. Milei, seçim kampanyası döneminde Bitcoin’in merkez bankası dolandırıcılığına karşı başlatılan bir hareket olduğunu söylemişti. (UC)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum