Arjantin'de kripto dönemi sonlanıyor

blog
18.05.2023

Arjantin'de kripto dönemi sonlanıyor

 

Arjantin Merkez Bankası'nın, bankalar aracılığıyla kripto işlemlerinin sunulmasını yasaklaması üzerine dijital banka Ualakripto para faaliyetlerini askıya alacağını ve müşterilerin ellerindeki kripto paraları satmaları gerekeceğini duyurdu.

 

Arjantin Merkez Bankası, bankaların uygulama aracılığıyla kripto para hizmeti sunamayacağını bu nedenle müşterilerine dijital varlık işlerinde destek olmamasını talep etmişti.

Piyasada bulunan kripto platformları hizmetlerinde herhangi bir kısıtlma uygulamazken Uala, satın alınmasına ve depolanmasına izin verdiği iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum’un satışını durdurmak zorunda kaldı.

 

Uala yöneticileri durumu şu sözlerle açıkladı:

“Ualá aracılığıyla kripto ticareti yapmak için hesap açmış olan tüm kişiler zaten bilgilendirildi. Kripto yatırımı yapmış olanlara, bize güvenmiş olmalarının karşılığı olarak, varlıklarının tasfiyesinden sonra satılan miktarın %5’i oranında bir ekonomik tazminat ödenecektir.

Faaliyet gösterdiğimiz her ülkede sürekli yenilikler yaparak ve yasalara saygı göstererek yolumuzda kararlı bir şekilde ilerlemeye devam edeceğiz.”

İlgili İçerik: 2021'den Bu Yana Sabreden Balina, Sonunda Vazgeçti ve Bu Altcoinlerinin Tamamını Yüzde 75 Zararla Sattı!

Ülkede fintech piyasasında uygulanan düzenleme, Arjantin’in önde gelen fintech’i Mercado Pago’nun Brezilya ve Meksika’da olduğu gibi yatırım programına kripto para birimlerini dahil etmesini de yasakladı. Şirket konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Çok geniş olan yatırım menümüzde sadece bir seçenek daha olan kripto faaliyeti imkanını askıya almak zorunda kaldık.”

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum