Ark Invest/Wood: Teknoloji hisseleri değerinin çok altında

blog
18.02.2022

Ark Invest CEO’su Cathie Wood, içinde yenilikçilik odaklı portföyündeki teknoloji şirketlerinin fazlasıyla değerinin altında olduğunu belirterek son zamanlarda bu hisselere gelen satışların kısa ömürlü olacağını söyledi.

Perşembe günü verdiği röportajda, “Belirgin bir düşüş yaşadık” diyen Wood, “Teknoloji hisselerinin şu anda çok ucuz olduğuna inanıyoruz. Teknoloji hisselerimiz potansiyeline oranla değerinin çok altında. Bize beş yıl verin, “derin yatırım” odaklı bir fon yönetiyoruz.

Wood’un ana yatırım fonu Ark Innovation Borsa Yatırım Fonu 2022’de yaşanan teknoloji hisslerinin başı çektiği satış dalgasının ortasında kalmış ve bu yıl içinde yüzde 26 değer kaybetmişti.

 

"Korkan yatırımcı geçici düşüşü kalıcı hale getirebilir"

Ünlü yatırımcının Zoom, Teladoc Health ve Roku gibi büyük oranda sahibi olduğu hisseler faizlerin artacağı beklentisiyle yüzde 70’e varan düşüşler yaşamıştı.

Yükselen faizler tipik olarak yeni teknolojilere yatırım yapmak için düşük faizle borç alması gereken firmalar için kötü haber anlamına geliyor. Zira yükselen faizler bu firmaların gelecek getirilerinin cazipliğini kaybetmesine yol açar.

Wood durumla ilgili, “En büyük endişemiz yatırımcılarımızın geçici olduğunu düşündüğümüz kayıpları kalıcı hale getirmesi” yorumunda bulundu.

Microsoft gibi gelişmiş teknoloji firmalarına yatırım yapmadıklarını söyleyen Wood ARKK’ın DNA’dan otomasyona birçok endüstride öncü teknolojilerle ilgilenen firmaları tercih ettini vurguladı. Wood’un bu alanda tuttuğu hisslerin başında Tesla, Exact Sciences, UiPath ve Coinbase geliyor.

 

"Yatırımcılar arkalarında bakmadan kaçıyorlar"

“Bugünlerde yatırımcıların 90’larda yaptıklarının tam tersini yaptıklarını görüyoruz. Arkalarına bakmadan kaçıyorlar. Enflasyon ve faiz oranları nedeniyle piyasalarda satıcılı ve kimsenin risk almadığı bir ortam oluştu. Geçmişe doğru kaçıyorlar” diyen Wood yatırım stratejilerine de değinerek “Eğer haklıysak ve gelişen ezber bozucu yenilikler aracıları ortadan kaldırıp geleneksel dünya düzenini bozarsa riski barındıran o ölçütler olacak bizim portföyümüz değil” değerlendirmesinde bulundu.

Performanslarının düşüklüğüne rağmen Wood’un ARKK’ı bu yıl 70 milyon dolarlık akış sağladı. Büyüyen hisselerdeki enflasyonist baskının bir noktada sona ereceğini söyleyen yatırımcı sonrasında defleasyonist faktörlerin devreye gireceğini belirterek, “Yaşananların büyük çoğunluğu tedarik zinciriyle alakalı. Ekonomide birikmeye başlayan deflasyonist faktörlerin oldukça güçlü olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.(bloomberg)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum