Asya borsaları Fed sonrası yükselişe geçti

blog
15.06.2023

Asya borsaları Fed sonrası yükselişe geçti

 

Asya piyasaları, yatırımcıların Fed'in faiz artırımlarındaki şahin tavrını sindirmesiyle yükseldi.

 
Asya-Pasifik piyasaları, Fed’in faiz artırımını ertelemesi ve yıl sonundan önce iki çeyrek puanlık başka bir hamlenin yolda olduğunu öngörmesinin ardından yükseldi.

Son karar, Fed'in temel borçlanma faiz oranını yüzde 5-yüzde 5,25 aralığında bıraktı. Merkez bankası, 2023 bitmeden faiz oranlarını yüzde 5,6'ya kadar yükselteceğini tahmin ediyor.

Asya-Pasifik'te Yeni Zelanda, 2022'nin son çeyreğinde revize edilmiş yüzde 0,7'lik bir düşüş bildirdikten sonra, ilk çeyrek gayri safi yurt içi hasılası yıllık yüzde 0,1 düştükten sonra teknik bir durgunluğa girdi.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 0,34 yükseldi ve Topix, Japonya Merkez Bankası'nın iki günlük para politikası toplantısına başlamasıyla birlikte yüzde 0,3 yükseldi.

Güney Kore'de Kospi yüzde 0,30 oranında değer kaybederken, Kosdaq yüzde 0,37 oranında değer kazandı.

Çin merkez bankası Perşembe günü kilit orta vadeli borç verme oranlarını düşürdü. Ülke ayrıca endüstriyel üretim, perakende satışlar ve konut fiyatları da dahil olmak üzere bir dizi ekonomik veri yayınladı.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi, beş günlük bir galibiyet serisi yakaladıktan sonra toparlanıp yüzde 0,73 yükselirken, anakara Çin piyasaları da yükseldi, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,23 ve Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,92 yükseldi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum