Asya borsaları Japonya'nın faiz kararı sonrası düştü

blog
22.09.2023

Asya borsaları Japonya'nın faiz kararı sonrası düştü

 

Asya piyasaları Japonya Merkez Bankası'nın para politikasını değiştirmemesiyle düşüşte.

 

Asya-Pasifik piyasaları, Japonya Merkez Bankası'nın Cuma günkü son toplantısının ardından para politikasını değiştirmemesiyle geriledi.

Merkez bankası faiz oranlarını yüzde -0,1'de tuttu ve 10 yıllık Japon devlet tahvili getirisini sıfır civarında sınırladı.

BOJ Başkanı Kazuo Ueda, Japonya'da yüzde 2'de sürdürülebilir bir enflasyon görene kadar aşırı gevşek bir para politikasına ihtiyaç duyulduğunu savundu. Japonya'nın manşet enflasyon rakamları Nisan 2022'den bu yana bu hedefin üzerinde seyrediyor ve son veriler Ağustos ayı için yüzde 3,2 seviyesinde geliyor.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 0,95, Topix ise yüzde 0,69 düştü.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 1,08 kayıpla Asya'daki kayıplara öncülük etti. Güney Koreli Kospi yüzde 0,55 kayıpla daha küçük bir kayıp yaşarken, Kosdaq yüzde 0,59 kayıp yaşadı.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,24 düşerken, Çin anakarası piyasaları da negatif bölgedeydi ve CSI 300 yüzde 0,11 kayıp yaşadı.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum