Asya borsaları OPEC+ kesintisiyle yükselişe geçti

blog
03.04.2023

Asya borsaları OPEC+ kesintisiyle yükselişe geçti

 

 

Brent ham petrol vadeli işlemleri ve ABD ham petrolü (WTI), OPEC+ üyelerinin 2023'ün sonuna kadar uzatmak için günde 1 milyon varilden fazla kesinti yapmayı kabul etmesinin ardından yüzde 8'e kadar yükseldi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,88 yükselirken, Japonya'da Nikkei 225 yüzde 0,53 daha yüksekti ve Topix yüzde 0,57 yükseldi. Güney Koreli Kospi marjinal bir şekilde yükselirken, Kosdaq yüzde 0,66 yükseldi.

Anakara Çin piyasaları da yükseldi, Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,49 ve Shanghai Bileşik Endeksi yüzde 0,14 arttı.

Öte yandan, Hang Seng endeksi yüzde 0,13 düşerken, Hang Seng Tech endeksi yüzde 0,94 ile daha büyük bir kayıp gördü.

Japonya'nın fabrika faaliyeti beş ayda daha yumuşak bir daralma gösterdi. İmalat satın alma yöneticileri endeksi, özel bir ankete göre Şubat ayındaki yüzde 47,7'lik rakamın üzerine çıkarak Mart ayında yüzde 49,2'ye yükseldi.

Cuma günü ABD hisse senetleri, Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesinin fiyatlarda beklenenden daha soğuk bir artış göstermesinin ardından cuma günü yükseldi.

Enerji ve gıda maliyetlerini hariç tutan çekirdek kişisel tüketim harcamaları endeksi, şubat ayında yüzde 0,4 olan beklentilerin altında yüzde 0,3 arttı. Üç majör ABD endeksi de, Nasdaq Bileşik yüzde 1,74 artışla önde gelen kazançlarla, yükselişle kapandı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum