Asya borsaları Powell'ın açıklamaları sonrasında düşüşe geçti

blog
08.03.2023

Asya borsaları Powell'ın açıklamaları sonrasında düşüşe geçti

 

 

Hong Kong'da Hang Seng endeksi, tüketici döngüselleri, sağlık hizmetleri ve temel malzeme stokları öncülüğünde yüzde 2,12 düştü ve bölgedeki kayıplara öncülük etti. Anakara Çin'in Shanghai Composite yüzde 0,44 düştü ve Shenzhen Component yüzde 0,22 düşüşle işlem gördü.

Avustralya'da S&P/ASX 200, yatırımcıların Avustralya Merkez Bankası başkanı Philip Lowe'un bankanın önceki gün yaptığı 25 baz puanlık artışın ardından yaptığı konuşmayı değerlendirmesiyle yüzde 0,77 düştü.

Güney Kore'de Kospi yüzde 1 düşerken Kosdaq yüzde 0.09 arttı. Japon Nikkei 225 yüzde 0,4 yükseldi ve Topix yüzde 0,22 yükseldi.

ABD'de önemli Borsa endeksleri, Powell'ın son ekonomik verilerin gücünün daha hızlı bir sıkılaştırmayı gerektirmesi durumunda Fed'in "faiz artırımlarının hızını artırmaya hazır olacağı" şeklindeki yorumlarının ardından düştü.

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum