Asya borsaları tekrar yükselişe geçti

blog
15.09.2023

Asya borsaları tekrar yükselişe geçti

 

Asya piyasaları, Çin'in ağustos ayı aktivite verilerinin büyük ölçüde beklentileri aşmasıyla yükseldi.

 

Asya-Pasifik piyasaları, Çin'in ağustos ayına ilişkin çoğunlukla piyasa beklentilerinden iyi gelen ekonomik verilerinin desteğiyle yükseldi.

Çin'in Ağustos ayı perakende satışları ve fabrika üretimi beklentileri aştı ancak sabit varlık yatırımına ilişkin baskı beklenenin biraz altında geldi. Ağustos ayında ev fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 0,1 düştü.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi duyurunun ardından toparlanarak yüzde 1,3 yükselirken, CSI 300'ün marjinal yükselişiyle anakara piyasaları da yükseldi.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 1,34 yükselirken, Topix yüzde 1,25 kazançla 33 yılın en yüksek seviyelerini zorlamaya devam etti. En önemlisi, Softbank'ın hisseleri, kontrol ettiği çip tasarım firması Arm'ın Nasdaq'a çıkışında neredeyse yüzde 25 oranında artmasının ardından yüzde 3'ün üzerinde artış gösterdi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 1,8 yükseldi. Güney Kore Kospi yüzde 1,15 oranında yükselirken, Kosdaq marjinal bir yükseliş kaydetti.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum