Asya borsaları yeniden düşüşte

blog
10.03.2023

Asya borsaları yeniden düşüşte

 

 

Hong Kong'daki Hang Seng endeksi yüzde 2,5 düşerek bölgedeki kayıplara öncülük etti.

Anakara Çin'de, Şi Cinping'in resmi olarak benzeri görülmemiş bir üçüncü başkanlık dönemi garantilemesiyle, Shenzhen Bileşeni yüzde 1 ve Şanghay Bileşik yüzde 0,7 düştü.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 1,8 düştü. Silicon Valley Bank ile ilgili endişeler üzerine banka hisselerinin önderliğinde düşüşler gören Wall Street'teki satışları sürdürdü. Güney Kore Kospi yüzde 1,12 kaybetti ve Kosdaq yüzde 2 düştü.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 1,2 ve Topix yüzde 1,3 kayıp yaşadı ve Bank of Japan faiz oranlarını beklentilerle büyük ölçüde uyumlu olarak -yüzde 0,1'de tuttu.

Kyodo'nun bildirdiğine göre, Japonya parlamentosu Kazuo Ueda'yı Japonya Merkez Bankası'nın bir sonraki başkanı olarak onayladı, görevdeki yönetici Haruhiko Kuroda, görev süresi 8 Nisan'da sona ermeden önceki son politika toplantısına başkanlık etti.

BoJ'un faiz toplantısının ardından yapılan açıklamada, gösterge faiz oranının yüzde -0,10 olarak kalmasına karar verildiği belirtildi. Piyasa beklentisi de faizlerin değişmeyeceği yönündeydi.

ABD'de bir gecede hisse senetleri Perşembe günü düştü, S&P 500 yüzde 1,8 düşüşle kapandı ve Dow Jones Endüstriyel Ortalama, yatırımcılar Cuma günü faiz oranlarının yönünü şekillendirebilecek önemli bir bordro raporuna hazırlanırken 500 puandan fazla değer kaybetti. (BB)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum