Asya borsaları yükselişte

blog
13.12.2022

 

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 1,10 yükseldi ve Kovid kısıtlamalarını daha fazla gevşetme duyurusunun ardından artışlara öncülük etti.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,38 yükseldi. Japonya'da Nikkei 225 yüzde 0,37 yükselirken Topix yüzde 0,52 yükseldi.

Kore’de Kospi yüzde 0,19 yükseldi ve Kosdaq kısmi olarak yükseldi. MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi yüzde 0,42 yükseldi.

Çin anakarasında, Shenzhen Bileşeni yüzde 0,174 oranında değer kaybederken, Şanghay Bileşik yüzde 0,088 oranında yükseldi.

Hong Kong üçüncü çeyrek için sanayi üretim verilerini yayınlayacak ve Kore Merkez Bankası da Kasım ayı toplantısının tutanaklarını yayınlayacak.

Avustralya iş dünyası geçen yıl Aralık ayından bu yana ilk kez negatif bölgeye düştü.

Yatırımcılar, Kasım ayı için ABD tüketici fiyat endeksi raporunun yayınlanmasına hazırlanıyor ve enflasyonun yatışacağına dair işaretler görmeyi umuyor. Dow Jones tarafından ankete katılan ekonomistler, aylık bazda yüzde 0,3'lük bir artış bekliyorlar, bu da Ekim'deki yüzde 0,4'ten bir düşüşe işaret ediyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum