Asya borsalarında ABD enflasyon verisi sonrasında karışık seyir

blog
11.08.2023

Asya borsalarında ABD enflasyon verisi sonrasında karışık seyir

 

Asya borsalarında, ABD enflasyonunun beklenenden fazla düşmesiyle karışık seyir gözlendi.

 

Asya-Pasifik piyasaları, ABD'de enflasyonun beklenenden düşük gelmesi ve piyasaların enflasyon mücadelesinde "yumuşak iniş" görebileceği umutlarını artırmasının ardından Cuma günü karışık seyirde.

Temmuz ayı tüketici fiyatları yıllık bazda yüzde 3,2 arttı ve bu, Dow Jones tarafından ankete katılan ekonomistlerin yüzde 3,3'lük fikir birliğinin altında kaldı. Aylık bazda enflasyon tahminlerle uyumlu olarak yüzde 0,2 arttı.

Rapor ayrıca, gerçek ortalama haftalık kazançların geçen ay başka bir olumlu işaret olarak değişmediğini söyledi.

Bununla birlikte, gıda ve enerji fiyatlarını hariç tutan çekirdek enflasyon oranı yüzde 4,7 ile Ekim 2021'den bu yana en düşük seviyede gerçekleşti.

Asya'da, Avustralya'da S&P/ASX 200 yatay çizginin marjinal altında yer alırken, Güney Kore'de Kospi yüzde 0,17 ve Kosdaq yüzde 0,5 yükseldi. Japonya piyasaları resmi tatil nedeniyle kapalı.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,1 düşerken, anakara Çin'deki hisse senetleri de CSI300 endeksinin düz çizgiye yakın işlem görmesiyle genel olarak düşüktü. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum