Asya Pasifik piyasaları düşüşe geçti

blog
14.08.2023

Asya Pasifik piyasaları düşüşe geçti

 

Asya Pasifik piyasaları Hong Kong hisse senetleri ve emlak hisselerindeki satış ile haftaya düşüş ile başladı.

 

Asya-Pasifik piyasaları, Hong Kong'un Hang Seng endeksi öncülüğünde Pazartesi günü büyük ölçüde düştü.

Endeks, temel malzemeler ve tüketici döngüsel stoklarının düşüşü ile yüzde 2'den fazla düştü. Bununla birlikte, gayrimenkul sektörü de Country Garden Holdings emlak firması ile bir satış gördü.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 0,44 ve Topix yüzde 0,28 kayıpla başladı. Japonya ikinci çeyrek gayri safi yurtiçi hasıla rakamlarını Salı günü açıklayacak, Temmuz ayı enflasyon baskısı ise Cuma günü gelecek.

Güney Kore'den Kospi yüzde 0,63 ve Kosdaq yüzde 1,22 ile daha büyük bir kayıp görürken, Avustralya'dan S&P/ASX 200 yüzde 0,48 düştü.

Cuma günü ABD'de piyasalar haftayı karışık tamamladı, Nasdaq Composite Cuma gününü yüzde 0,6 düşüşle tamamladı ve Advanced Micro Devices, Nvidia ve Micron gibi yarı iletken hisselerindeki satışlarla aşağı çekilerek, 2023'te art arda ikinci haftasını kaybetti.

Chevron ve Merck & Co.'daki sırasıyla yüzde 2,1 ve yüzde 1,8'lik artışların yardımıyla S&P 500 yüzde 0,1 azaldı ve Dow Jones Industrial Average yüzde 0,3 arttı.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum