Asya piyasalarında risk iştahı artıyor

blog
25.07.2023

Asya piyasalarında risk iştahı artıyor

 

Çin'de gayrimenkul sektörüne yönelik destek taahhüdü Asya piyasalarındaki risk iştahını destekledi.

 

Çin’de Politbüro’nun başta gayrimenkul sektörü olmak üzere ekonomiyi destekleme açıklamaları Asya’da hisse senetlerini yukarı taşıyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1 yükseliş kaydetti. Hong Kong Hang Seng yüzde 3’ün üzerinde ralli yaparken endeksin teknoloji şirketleri yüzde 5’e yakın yükseldi. Çin CSI 300 yüzde 2,6 artarken Çin gayrimenkul şirketlerini takip eden endeks Aralık ayından bu yana en hızlı yükselişini kaydetme yolunda. Amerikan hisse vadelileri ise yatay seyirde.

Çin açıklamaları kurlara da yansıyor. Offshore yuan bir haftanın zirvesine yükselirken dolar karşısında yüzde 0,5 değer kazandı. Çin emtia talebine hassas Avustralya doları da dolar karşısında yüzde 0,4 yükseldi. Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0,2 düşüşle 1.214 puan seviyesinde.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi bir baz puan geriledi ve yüzde 3,86 seviyesinde. Brent petrol aktif kontratı yüzde 0,2 artışla 83 dolar civarında el değiştirirken spot altın yüzde 0,4 yükselişle 1.962 dolardan alıcı buluyor.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum