Atlanta Fed Başkanı Bostic: Endişe noktasını aşamadık

blog
24.05.2024

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic enflasyonda endişe noktasını aşmadıklarını, bu sebeple faiz indirimlerinin beklenenden geç gelebileceğini söyledi.

 

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic Perşembe günü yaptığı açıklamada, Fed'in faiz oranlarını düşürmek için daha uzun süre beklemesi gerekebileceğini, çünkü Nisan ayındaki biraz daha yavaş enflasyon verisine rağmen fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskının devam ettiğini söyledi.

Bostic, Stanford Üniversitesi işletme fakültesi öğrencileriyle yaptığı konuşmada, "Enflasyonun hedefimize dönmesi konusunda endişe noktasını aşamadık" dedi.

Bostic bu arada işgücü piyasasında çok az sıkıntı belirtisi görüldüğünü belirterek, "İstihdam büyümesi güçlü oldu. Bu bana ekonomide hala çok fazla enerji olduğunu gösteriyor ve daha kısıtlayıcı bir seviyede kalma konusunda beni rahatlatıyor çünkü bugün risk altında olduğumuzu düşünmüyorum. Daralan bir ortama düşüyoruz" dedi.

Bostic, Fed'deki bazı meslektaşlarına göre biraz daha şahin bir tutum sergiliyor, ancak yılın ilk üç ayında beklenenden yüksek enflasyon verileri, ABD'li merkez bankacılarının çoğunun benzer bir görüşe sahip olmasına neden oldu.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum