Atlanta Fed Başkanı Bostic: Faiz artırımından sonra ara verilmeli

blog
19.04.2023

Atlanta Fed Başkanı Bostic: Faiz artırımından sonra ara verilmeli

 

 

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, faiz oranlarının bir kez daha yükseltilmesinden ve ardından hala çok yüksek olan enflasyonun kontrol altına alınması için bir süre daha yüzde 5'in üzerinde tutulmasından yana olduğunu söyledi.

Salı günü CNBC'ye verdiği bir röportajda Bostic, "Yapılacak daha çok iş var ve ben bunu yapmaya hazırım," dedi. Bostic, bir sonraki hamlenin ardından “veriler beklediğim gibi gelirse orada epey bir süre tutunabileceğiz” diye ekledi.

Fed yetkililerinin, 2-3 Mayıs'ta bir araya geldiklerinde oranları mevcut yüzde 4,75'ten yüzde 5'e 25 baz puan artırmaları bekleniyor. Fiyat baskılarının azaldığına dair kanıtları izlerken bir duraklama sinyali de verebilirler.

Ancak daha şahin politika yapıcılar arasında yer alan St. Louis Fed başkanı James Bullard, Reuters'e ayrıca faiz oranlarını yüzde 5,5 ila yüzde 5,75 aralığına çekmekten yana olduğunu söyledi. Bullard, "Wall Street, altı ay içinde bir durgunluk olacağı fikrine çok bağlı, ancak böyle bir genişlemeyi gerçekten böyle okuyamazsınız. İşgücü piyasasındaki gücün bu yıl tüketimi artırdı” dedi.

Bu yıl ne Bostic ne de Bullard para politikasını oylayacak.

Bostic, ABD ekonomisinin resesyona girmesi ve bankacılık sektöründeki son gerilimlerin büyümeye karşı zararlı ters rüzgarlar yaratması risklerini düşük ihtimal olduğunu belirtmekte.

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum