Atlanta Fed Başkanı Bostic'ten faiz artışı tahmini

blog
19.11.2021

Fed’de faiz zamanlaması tahminlerini netleştiren üyelerin sayısı artıyor.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic 2022 yaz aylarında Fed’in faiz artışı yapması gerekeceğini söyleyerek faiz tahminini öne çekti.

İstihdam piyasasının pandemi öncesi seviyelere 2022 yaz aylarında geleceğini öngören Bostic “Bu noktada faiz politikamızı normalize etmeyi denemenin uygun olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

New York Fed Başkanı John Williams, uzun vadeli fiyat beklentilerinin bir parça yükseldiğini belirtirken bunun izlenmesi gereken bir trend olduğunu dile getirdi.

 

Fed dışından uyarılar geliyor

Fed dışından gelen uyarılar ise sıkılaşmanın hızlandırılması yönünde. Wharton profesörü Jeremy Siegel’e göre enflasyonun yakında yumuşayacağına dair bir işaret olmadığı için Fed sıkılaşma takvimini hızlandırmalı.

Siegel Fed’in gitmesi gereken hızlı sıkılaşma patikasına piyasaların hazır olmadığını da ekledi. Siegel geçtiğimiz yıl enflasyonun yükseleceğini öngören az sayıdaki uzmandan biriydi.

Kaynak:Bloomberg

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum