Avrupa enerji krizine son vermek için Katar'da çözüm arayacak

blog
05.09.2022

Katar hükümetinden yapılan açıklamaya göre Avrupa Konseyi Başkanı Michel'in Salı günü Doha'da olması bekleniyor. Verilen bilgiye göre, "Michel bir çok üst düzey yetkili ile görüşecek. Görüşmelerde aralarında Rusya-Ukrayna krizinin ve enerji krizinin de olduğu bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak."

Başkan Michel bu hafta enerji krizini görüşmek için dünyanın en büyük LNG üreticisi Katar'a gidecek. Katar hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre Michel'in Doha'ya Salı günü gelmesi bekleniyor.

Michel'in ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Katar'lı yetkili, "Michel bir çok üst düzey yetkili ile görüşecek. Görüşmelerde aralarında Rusya-Ukrayna krizinin ve enerji krizinin de olduğu bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak" şeklinde bilgiler verdi.

Avrupa ülkeleri, Rusya'nın gazıkesmesi ile birlikte enerji ihtiyacını karşılayabilmek için alternatif tedarikçiler aramaya başladı ve birçok Avrupalı şirket aylardır Katar ile görüşmeler yürütüyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum