Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'deki kadın işletmelerine finansman

blog
17.04.2023

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'deki kadın işletmelerine finansman

 

EBRD TEB'e 50 milyon euroluk finansman desteği sağlayacak. Konuya dair TEB'den yapılan açıklamaya göre, kredi, EBRD'nin 600 milyon euro'luk Türkiye İş Dünyasında Kadın II (TurWiB II) programı kapsamında veriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, EBRD’nin 50 milyon euro tutarındaki bu desteğiyle kurucusu ya da yöneticisi kadın olan KOBİ’lere uygun faiz oranlarıyla taksitli ticari kredi imkanı sağlayacaklarını belirtti.

Kadın iş gücünün ekonomiye dahil edilmesinin önemi her geçen gün daha fazla fark edildiğini ve bu konuda çalışmalar yapıldığını aktaran Mendi, şunları kaydetti:

"Biz de TEB olarak, kadın işletme sahiplerine destek sağlamak ve ekonomideki potansiyellerini ortaya çıkarmak amacıyla sektörde bir ilke imza atarak 2015’te başlattığımız Kadın Bankacılığı ile bu alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadınların iş dünyasındaki varlığını güçlendirmeye ve ekonomiye daha fazla dahil olmalarına yönelik çalışırken, iş hayatında karşılaştıkları engelleri aşmalarına destek olmak için de çok yönlü ürün ve hizmetler sunuyoruz.

Kadın girişimci ve patronların finansmana erişimini kolaylaştırmak için çeşitli kaynaklarla kredi çözümleri sunuyoruz. EBRD ile gerçekleştirdiğimiz kredi anlaşması ile bu desteğimizin kapsamını daha da genişletiyoruz. EBRD’nin 50 milyon avro tutarındaki bu desteğiyle kurucusu ya da yöneticisi kadın olan KOBİ’lerimize uygun faiz oranlarıyla taksitli ticari kredi imkanı sunacağız."

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum