Avrupa Komisyonu, Metaverse İçin Strateji Oluşturuyor

blog
02.03.2023

Avrupa Birliği'nin (AB) antitröst başkanı Margrethe Vestager, metaverse’ler içinde sağlıklı rekabetin var olmasını sağlamak istiyor.

Yayınlanan bir metne göre, Brüksel’de düzenlenen bir etkinlikte Avrupa Komisyonu’nun rekabet ve dijital işlerinden sorumlu üyesi Vestager şu ifadeleri kullandı: “Metaverse’te sağlıklı rekabetin nasıl olamsı gerektiğini sormaya başlamamızın zamanı geldi bile.” 

Vestager, bununla birlikte yapay zeka hizmeti ChatGPT’nin etkisine de değindi. 

Volman: İnsanların Güvende Hissetmelerini Sağlamalıyız

Avrupa Komisyonu, Mayıs ayında sanal dünyalarla ilgili politika belirlemeyi planlıyor. 

Geçtiğimiz günlerde üst düzey bir Avrupa Komisyonu yetkilisi olan Yvo Volman, Avrupa Birliği’nin meta evrenin nasıl düzenleneceğini düşünürken ayrımcılık yapmama, kullanıcı güvenliği ve veri gizliliği gibi konuları da dikkate alması gerektiğini söyledi. 

Yvo Volman konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Sanal dünyalarda gördüğümüz gelişmelerin en başından beri Avrupa değerlerimizle örtüşecek biçimde, özel hayata saygı, ayrımcılık yapmama ve eşitlik gibi değerler ile tamamen uyumlu olduğundan emin olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Volman konuşmasının devamında ise şu cümlelere yer verdi: “İnsanların sanal dünyalarda kendilerini gerçek dünyada hissettikleri kadar, hatta belki daha da güvende hissetmelerini sağlamalıyız.” 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum