Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırması bekleniyor

blog
13.09.2023

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırması bekleniyor

 

Avrupa Merkez Bankası (AMB) gelecek yıl Euro Bölgesi enflasyonunun yüzde 3’ün üzerinde kalmasını bekliyor.

 

Perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası (AMB) faiz kararı öncesi bankanın Euro Bölgesi’ne yönelik ekonomik tahminlerine ilişkin ilk işaretler geliyor. Bir kaynağa dayandırılan habere göre, AMB gelecek yıl Euro Bölgesi enflasyonunun yüzde 3’ün üzerinde kalmasını bekliyor.

Bu yıl ve 2024’teki büyüme beklentilerinin de piyasa beklentilerine paralel olarak aşağı yönlü revize edilmesi bekleniyor.

Haberin yayımlanmasının ardından euro dolara karşı kayıplarını sildi. Ayrıca perşembe günkü kararla ilgili ibre faiz artışına doğru dönmeye başladı. Öncesinde faizlerin sabit tutulması beklentisi ağır basarken traderlar faiz artışı ihtimalini yüzde 50 olarak fiyatlamaya başladı.

Standard Chartered Kur Araştırma Masası Başkanı Steven Englander perşembe günü AMB’den faizleri sabit tutsa da sıkılaştırma döngüsünün sonuna gelindiği mesajını vermeyerek şahin bir duruş sergilemesini bekliyor.

Englander’a göre faizin sabit tutulması AMB ’nin Fed ile faiz farkını kabul ettiği şeklinde yorumlanabilir, bu da euro için olumsuz olabilir.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum