Avrupa'nın büyük fonlarına göre AMB faiz artırabilir

blog
23.10.2023

Avrupa'nın büyük fonlarına göre AMB faiz artırabilir

 

Avrupa’nın en büyük fonlarından bazılarının yöneticilerine göre Avrupa Merkez Bankası faiz artışlarına son vermemiş olabilir.  

 

Legal & General Investment Management, Vanguard Asset Management ve Robeco Groep fon yöneticilerine göre, Orta Doğu’da yükselen savaş riskinin enerji fiyatlarını yükseltmesi durumunda net enerji ithalatçısı Avrupa’da yeni faiz artışları görmek mümkün.

Legal & General Stratejisti Christopher Jeffery Avrupa’yı diğer tüm gelişmiş ülke blokları içinde en büyük kırılganlığa sahip bölge olarak görüyor. Jeffery “AMB faizleri daha da artırma ihtiyacı hissedebilecek bir merkez bankası konumunda” yorumunu yapıyor.

Vanguard Stratejisti Ales Koutny ise traderlerın önümüzdeki aylarda olası AMB faiz artışı senaryosunu görmezden geldiğini belirterek “Piyasalar AMB faiz artış ihtimalini düşük seviyede fiyatlıyor. Geçtiğimiz haftaya kadar Fed için de aynısı düşünülüyordu” değerlendirmesini yaptı.

Robec Stratejisti Colin Graham ise AMB’nin faizleri daha da artırması gerektiğini, enflasyonun kontrol altında olmadığını düşündüklerini söyledi. AMB faiz kararını TCMB ile aynı günde, bu Perşembe açıklayacak. Piyasalarda 25 baz puan AMB faiz artış ihtimali sadece yüzde 10 ihtimal olarak fiyatlanıyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum