Avrupalı varlık yöneticisi Amundi yeniden TL'ye yönelmeye başladı

blog
29.11.2023

Avrupa'nın en büyük varlık yöneticisi Amundi, Türkiye'de Mayıs'ta yapılan seçimlerden bu yana ortodoks para politikasına dönüşün etkisiyle Türk lirasına yönelmeye başladı.

 

2 trilyon dolar değerinde varlık yöneten Paris merkezli Amundi, TL'deki değer kaybının devam etme ihtimalini göz önüne alarak portföyündeki TL miktarının artışını sınırlı tutsa da, TL'nin çok daha fazla değer kaybedeceğine yönelik görüşünden vazgeçerek bu yönde ilk adımını attığını açıkladı.

Amundi'nin gelişmekte olan piyasalar sabit gelir birimi eş başkanı Sergei Strigo Reuters'a yaptığı açıklamada, TL'ye yönelik olumsuz beklentilerini iyileştirme sürecine atıfta bulunarak, "Birkaç hafta önce az miktarda TL'yi portföye dahil etmeye başladık" dedi.

Strigo geçen hafta politika faizinin yüzde 40'a yükseltilmesinin "çok olumlu" olduğunu ve bunun enflasyonla mücadelede ciddiyetin göstergesi olduğunu belirtti.

Strigo, "Henüz (portföyümüzdeki) dağılımda TL'nin payını (belirgin) artırmaya hazır değiliz fakat kesinlikle bunu değerlendireceğiz" dedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum