Bakan Kacır: Türkiye, yatırım yapan herkese kazandırmaya devam edecek

blog
16.09.2023

Bakan Kacır: Türkiye, yatırım yapan herkese kazandırmaya devam edecek

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye güçlü ekonomisiyle, nitelikli insan kaynağıyla bu ülkeye yatırım yapan herkese kazandırmaya devam edecek" dedi

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Coca-Cola Dijital Servisler Merkezi Açılış Programı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 1964’ten bu yana Coca-Cola’nın bölgesel ve stratejik yönetim üslerinden biri olduğunu ve bugün Coca-Cola Türkiye'nin 11 fabrikasında ürettiği birbirinden değerli 16 markası ile Türkiye'ye yatırım yapıp istihdam sağladığını ifade etti.

Kacır, "Tüm bu katkıların yanı sıra bugün açılışını yapacağımız Coca-Cola Dijital Servisler Merkezi'ne ise ayrı bir önem atfediyoruz. Öncelikle, Avrasya ve Ortadoğu bölgesinde 25 ülkeye hizmet verecek bu değerli merkez için, güçlü AR-GE ve inovasyon altyapısına sahip ve girişimcilikte Avrupa’nın yükselen yıldızı İstanbul’u seçmiş olmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.

Bu girişimin, Coca-Cola’nın 9 ayrı operasyon grubunda kurulması planlanan merkezlerden ilki olması da bizleri mutlu etti. Bu merkezin hem ülkemiz hem de Coca-Cola için çarpan etkisinde bir katma değer yaratacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Pazarlama, finans ve strateji gibi alanlarda bilgiye hızlı ve otomatik erişim sağlayacak bu merkezin veri analizi uygulamalarıyla da iş verimliliğini artıracağını aktaran Kacır, "Açılışını yaptığımız bu merkezin, dijital dönüşümde bir başarı örneği teşkil edeceğine inanıyoruz. 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketi sonrasında, afet bölgesine desteğini esirgemeyen Coca-Cola Türkiye ve Coca-Cola Vakfı’na da özellikle teşekkür etmek istiyorum." diye konuştu.

Kacır, bugün teknolojik ilerleme ve dijital dönüşümün yeni bir çağın kapılarını araladığına işaret ederek, "Dünyada tüm dengeler değişiyor, rekabet koşulları yeniden şekilleniyor. İçinde bulunduğumuz 'Dördüncü Sanayi Devrimi' çağında, yapay zeka, nesnelerin interneti, büyük veri, akıllı ve otonom cihazlar gibi dijital teknolojiler, sanayiden tarıma, sağlıktan enerjiye kadar hayatımızın tüm alanlarında köklü bir dönüşüm yaratıyor.

Bu dönüşüm, sadece iş süreçlerini iyileştirmekle kalmıyor yeni iş modelleri ve fırsatları da beraberinde getiriyor, işletmelerin küresel alanda rekabet güçlerini artırıyor. İşte bu dönüşüm sürecinde doğru zamanda doğru yatırımları yapan ülkeler geleceğin dünyasında söz sahibi olacak. Dünyanın en büyük on ekonomisinden biri olmak ve teknolojik bağımsızlığımızı tesis etmek için bu dönüşümü tarihi fırsat olarak görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu. (TRT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum