Bakan Mehmet Şimşek: Geçiş sürecindeyiz

blog
03.08.2023

Bakan Mehmet Şimşek: Geçiş sürecindeyiz

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Temmuz enflasyon verisini değerlendirerek dezenflasyon ile fiyat istikrarının hedeflendiği bir süreçten geçildiğini ve 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyonun düşmesini beklediklerini belirtti.

 

Hazin ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verisini değerlendirdi. Bakan Şimşek Twitter’dan yaptığı açıklamada, Temmuz’da yıllık enflasyonun mali tedbirler, döviz kuru gelişmeleri ve ücret artışlarının etkisiyle piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleştiğini belirtti.

 

 

Şimşek dezenflasyon ile fiyat istikrarının hedeflendiği bir süreçten geçildiğine vurgu yaparak para politikası duruşunun olumlu etkisiyle enflasyonun 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyonun düşmeye başlayacağını söyledi.

Dezenflasyon sürecini mali disiplinle destekleyeceklerinin altını çizen Mehmet Şimşek, politikalarının temel amacının orta vadede enflasyonu kalıcı olarak tek hanelere indirmek olduğunu ifade etti.

Öte yandan Bakan Şimşek son dönemde yalanlanan iddialara da atıfta bulunarak uygulama ve politikalar konusunda kendisinden duyulmayan hiçbir iddiaya itibar edilmemesi gerektiğini kaydetti.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum