Bakan Nebati: Bütçede öngörülerimizden daha iyi bir rakama ulaştık

blog
16.01.2023

Türkiye 2022 yılında 139,1 milyar TL bütçe açığı yazarken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bütçe açığının öngörülerinden düşük olduğunu söyledi.

2022 Yılı Değerlendirmesi-2023 Hedefleri programında konuşan Bakan Nebati bütçe performansıyla ilgili olarak, "Bütçe açığımız yılın tamamında sadece 139,1 milyar lira oldu. Böylece, bütçe öngörümüzden 139,3 milyar, OVP hedefimizden ise 322,1 milyar lira daha düşük bir bütçe açığıyla seneyi kapatmış bulunuyoruz. Ayrıca, toplamda 171,8 milyar lira faiz dışı fazla verdik. Ülkemiz 4 yıllık aradan sonra 2022 yılında yeniden faiz dışı fazla vermeyi başardı" diye konuştu.

 

Bakan Nebati, 2023 yılında enflasyondaki düşüşün devam edeceğini de belirtti.

Milli gelir üzerine de değerlendirmelerde bulunan Bakan Nebati, 2023 yılında kişi başı gelirin daha da yükselerek 12 bin doların üzerine çıkacağını söyledi.

2023 hedeflerine ilişkin olarak yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı önceleyen, üretkenlik odaklı vergi politikaları uygulamalarına devam edeceklerini, 1 Milyon İstihdam Projesi’yle nitelikli iş gücünün oluşması ve işverenle iş gücünün buluşmasını sağlamayı sürdüreceklerini belirtti.

Bakan Nebati, yeşil, sosyal ve sürdürülebilir alanlar için yeşil tahvil ihracı planladıklarını da ekledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Murat Zaman yeşil tahvil için çalışmalara Ocak sonunda başlayacaklarını, ilk çeyrekte de ihraca çıkmayı planladıklarını söyledi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum