Bakan Şimşek’in kredi kartı çıkışı

blog
27.12.2023

Mehmet Şimşek, kapalı toplantıda kredi kartı taksitlerine olumsuz yaklaştı: "Bu iyi değil." Cumhurbaşkanlığı 2024 Programı'nda kredi kartları için tedbirler öngörüldü.

 

Üç gün önce iş ve finans dünyası temsilcileriyle gerçekleştirdiği basına kapalı yemekte, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çeşitli konulara dair önemli açıklamalarda bulundu. Sözcü gazetesinden Nedim Türkmen, bugünkü köşe yazısında, Bakan Şimşek'in toplantıda verdiği önemli yanıtları paylaştı.

 

"Kredi Kartına Taksit Uygulaması İyi Bir Şey Değil"

Türkmen, Bakan Şimşek'in toplantıda kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevaplar arasında, kredi kartı taksit sınırlamasına ilişkin bir soruya özellikle dikkat çekti. Şimşek'in, "Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz ve bu uygulamalar, vatandaşın gelirinden fazla harcamasına neden oluyor. Bu iyi bir şey değil." şeklindeki yanıtı, kredi kartı uygulamalarına yönelik yeni bir bakış açısını yansıtıyor.

 

Cumhurbaşkanlığı 2024 Yıllık Programı'nda Kredi Kartı Tedbirleri

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı 2024 Yıllık Programı'nda, kredi kartı ile taksitli mal alımlarına tedbir getirilmesinin yer aldığı belirlendi. Programda, "Ekonomik dengeleri bozucu ve enflasyonu besleyen tüketim artışlarını önleyecek uygulamalar hayata geçirilecektir" ifadesi altında, kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süreleri gibi unsurların enflasyonu düşürmeye yönelik politikalarla analiz edileceği ve ilave tedbirlerin alınabileceği vurgulandı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum