Bakan Şimşek'ten özel bankalara tüketici kredisi çağrısı

blog
17.08.2023

Bakan Şimşek'ten özel bankalara tüketici kredisi çağrısı

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği'nin 66. Genel Kurulu'nda kameraların karşısına geçti. Şimşek konuşmasında özel bankaların tüketici kredilerine odaklandığı dönemin geride kalması gerektiğini, bu konuda haklı gerekçeleri de olmadığını söyledi.

 

Türkiye Bankalar Birliği 66. Genel Kurulu'na Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankalara reel sektörü destekleme ve dezenflasyon için hükümetin programına uygun hareket etme çağrısı yaptı.

Toplantıda açılış konuşmasını Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar yaptı.

Çakar sektörün sermaye yapısının güçlü olduğunu vurgularken, kredi risklerinin de yönetilebilir düzeyde olduğunu belirtti. Çakar son yıllarda bankacılık sektörünün kaynaklarının üretim, yatırım ve ihracata gittiğini ifade etti.

Kur korumalı mevduatın toplam mevduat içindeki payının yüzde 25 olduğunu belirten Çakar, sektörün özkaynak kârlılığının enflasyonun gerisinde kaldığını söyledi.

 

Toplantıda Şimşek'in konuşmasında öne çıkan ifadeleri şunlar oldu:

Ekonomide yeniden dengelenme ihtiyacı çok açık. 2023'te yüzde 4,5 seviyesinde bir büyüme bekliyoruz. Parasal sıkılaşmanın muhtemelen sonuna geldik. Yakınız. Yani 2024'ün ikinci yarısından itibaren bir gevşeme olasılığı artmıştır.

Sermaye piyasalarına fon akışı başladı. Finansal istikrarı daha da güçlendireceğiz.

Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşları ülkemiz için daha olumlu perspektif sunmaya başlamış, bir kurum bankacılık sektörümüzün görünümünü durağana yukarı yönlü değiştirmiştir.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum