Bank of America'dan parasal sıkılaşma uyarısı

blog
08.02.2022

Bankanın Savita Subramanian liderliğindeki stratejistleri, ABD hisse senetlerinin daha önceki Fed faiz artırımları sonrası pozitif getiriler kaydetmesine karşın, bu kez sıkılaştırma döngüsünün “piyasanın aşırı değerli” olduğu bir döneme denk geldiği uyarısında buludu.

Stratejistlerin konuya ilişkin notunda, “S&P 500, 1999-2000’deki sıkılaştırma döngüsü dışında, tüm ilk faiz artırımları öncesi seviyelerinin üzerinde” denildi. Kurum bununla birlikte endekslerde sert bir satış dalgası beklemiyor. Stratejistler S&P 500 endeksinin yılı, mevcut seviyelerden yüzde 2’lik bir yükselişe işaret edecek şekilde, 4.600 seviyesinde tamamlamasını bekliyor.

Notta, “Süper güvercin politikasından daha şahin politikaya geçiş, likiditede zirve noktada olduğumuzun altını çiziyor” değerlendirmesine yer verildi. BofA’nın stratejistlerine göre, değerlemeler, algı, makroekonomik temeller ve teknik faktörler dahil olmak üzere çok sayıda negatif sinyal, hisse senetleri için zayıf bir yıla işaret ediyor.

Notta, “Ayrıca, Fed hiçbir şey yapmazsa hisse senetlerine yönelik risklerin daha büyük olacağına inanıyoruz. Bu durumda yüksek enflasyon muhtemelen S&P 500 çarpanlarını baskılayacak ve karları azaltacaktır” ifadelerine yer verildi.(bloomberg)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum