Barclays: Ekonomik endişe değer hisselerinin liderliğini tehdit ediyor

blog
09.02.2022

 

Barclays raporuna göre yükselen reel faizler destekleyici olsa da makro-ekonomik büyümenin kötüleşeceğine dair endişeler değer hisselerinin liderliğini tehdit edebilir.

Barclays stratejistlerine göre getiri eğrisinde daha fazla yataylaşma ve getirilerde makasların açılması, aşağı yönlü bir piyasayı kalıcı şekilde yenemeyecek olan değer/finansal/emtia ürünlerinin liderliğini bir noktada tehdit edecek.

Düzleşen getiri eğrilerinin ve genişleyen tahvil makaslarının geleneksel olarak döngüsel olduğunu söyleyen stratejistler raporda 10-2 yıllık getiri eğrileri tersine dönmeden hisse senetlerinin asla zirveye ulaşmadığına dikkat çekti.

Bu yıl getiri eğrilerinin pozitif kalması beklentisinin dile getirildiği raporda bu yorumun hisse senetlerini satmak için erken olduğuna dair bir işaret olarak yorumlandığı görüldü.

Barclays stratejistleri faizle ilgili endişelerin tahvillerde oynaklığa yol açtığını belirterek bu durumun güçlü bilançoları öne çıkaracağı vurguluyor.(bloomberg)

 

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum