Barclays’te maliyet tedbiri

blog
24.11.2023

Küresel bankacılık sektöründe maliyet azaltma tedbirleri hız kazanıyor.

 

Bu hafta Citi’nin açıkladığı yeniden yapılanma tedbirinin ardından Barclays de önümüzdeki yıllara yayılacak kapsamlı bir maliyet tedbiri duyurmaya hazırlanıyor.

Reuters’in haberine göre Barclays 1,3 milyar dolarlık (1 milyar sterlin) maliyet kesintisi planı uygulayacak. Bu plan bankanın işgücünün yüzde 2’sine denk gelen 2.000’e kadar kişinin işten çıkarılmasıyla sonuçlanabilir.

Haberde bankanın CEO’su C.S. Venkatakrishnan’ın bazı üst düzey yöneticilerle maliyet azaltma tedbirini incelediği ve işten çıkarmaların yoğunlaşacağı iş kollarının yakında belirlenebileceği belirtildi. İngiliz bankanın faaliyet harcamaları geçen yıl 16,7 milyar sterlini bulmuştu.

Bu hafta Citi yeniden yapılanma kapsamında 300’den fazla kıdemli müdürünün işine son vermiş yapılandırmanın bir sonraki aşaması için ilk çeyreğin sonuna işaret etmişti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum