Batarya üreticisi AESC halka arz olacak

blog
30.10.2023

Batarya üreticisi AESC halka arz olacak

 

Halka arzlarda küresel düzlemde de yeni planlar gündemdeki yerini alıyor. 1 milyar dolarlık finansman turunu tamamlayan Japonya merkezli batarya üreticisi AESC'nin de halka arza hazırlandığı belirtildi.

 

Küresel piyasalarda halka arz planlayan şirketlerin sayıları artıyor.

Son olarak Japon batarya üreticisi AESC'nin de halka arza hazırlandığı belirtildi.

Bloomberg'in haberine göre kısa süre önce 1 milyar dolarlık finansman turunu tamamlayan şirket ABD'de halka açılmayı planlıyor.

Habere göre Japonya merkezli şirket milyarlarca dolar değerinde bir C Serisi tur için danışmanlarla birlikte çalışmalar yürütüyor.

Kaynaklar AESC'nin bu süreç sonunda ABD'de halka açılmak amacıyla aralarında küresel otomobil üreticilerinin de bulunduğu yatırımcılarla görüştüğünü belirtti.

Habere göre halka arz konusunda henüz nihai bir karar verilmedi.

Merkezi Japonya'da bulunan şirketin operasyonlarının önemli bölümü bu ülkede yürütülürken şirketin Çin ile de yakın ilişkileri bulunuyor.

Şirket 2007 yılında Nissan ve NEC arasında bir ortak girişim olarak kuruldu. Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Zhang Lei liderliğindeki Çinli enerji teknolojisi şirketi Envision, 2018 yılında AESC'nin kontrol hissesini satın aldı. Nissan da azınlık hissesini korudu.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum