Bernanke: Resesyonsuz "yumuşak iniş" için makul bir şans var

blog
13.06.2022

Eski Fed Başkanı Ben Bernanke arz yönlü enflasyon baskısının iyileşmesi halinde Fed yetkililerinin ekonomide yumuşak inişi başarabileceklerini belirtti.

Bernanke CNN'de katıldığı bir programda, “Bir resesyon yaşanması ihtimali var. Ekonomistler resesyonları öngörmekte çok kötüler fakat bence Fed’in Powell’ın yumuşak iniş olarak tanımladığı hamleyi gerçekleştirmek için makul bir şansı var” dedi.

Bernanke’ye göre böylesi bir senaryo 40 yılın en yüksek enflasyonunu resesyon olmadan ya da hafif bir resesyonla aşağı çekerek gerçekleşebilir.

Eski Fed Başkanı Bernanke Fed’in bağımsızlığına politik destek verilmesi gerektiğine vurgu yaparak tedarik zincirlerinin iyileşmesini ve petrol ve gıda fiyatlarının dengeye kavuşmasını umduğunu söyledi.

Bernanke’ye göre Fed’e olan güvenin sarsılması gibi bir ihtimal ortaya çıkarsa bu durum politika yapıcıların daha sıkı önlemler almasına neden olabilir.

Bernanke, gelen istihdam rakamlarının biraz şans ve arz tarafının iyileşmesiyle Fed’in 80’lerde görülen önlemleri almadan enflasyonu aşağı çekebileceğini belirtti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum