Beyaz Saray enerji maliyetlerini azaltma tedbirlerini görüşüyor

blog
12.11.2021

Beyaz Saray, Başkan Joe Biden'ın enflasyona ilişkin endişelerinin iklim, ticaret ve dış politika değerlendirmelerinin önüne geçmesiyle birlikte, ülkede enerji fiyatlarını düşürmek için hemen harekete geçme ya da piyasaların yatışacağı umudu ile dramatik tedbirlerden kaçınma arasında değerlendirme yapıyor.

Bloomberg'in konu hakkında bilgiye sahip kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Biden'ın çalışma arkadaşlarından oluşan küçük bir grup son birkaç haftadır benzin maliyetini düşürmek için tedbirleri görüşüyor. Kaynaklar, Enerji Bakanlığı yetkilileri Stratejik Petrol Rezervi'nin kullanılma fikrine karşı çıkarken, Beyaz Saray yetkililerinin rezervlerin kullanıma açılması veya petrol ihracatını durdurmak gibi daha radikal adımları savunması ile birlikte görüş birliğine henüz varılamadığını kaydettiler.

ABD'de benzin fiyatlarının son dönemde yedi yılın zirvesine çıkması, Başkan Biden'ı ikilemde bırakıyor: Biden, akaryakıt üretimini artırmaya ve maliyetleri düşürmeye çalışırken, aynı zamanda, Glasgow'da düzenlenen Birleşmiş Milletler iklim konferansı nihai ve önemli safhasına girerken, çevre sorunları konusunda inandırıcılığını sürdürmeye çalışıyor.

Enerji fiyatları enflasyonu Çarşamba günü, resmi verilerin sektörün ABD'de tüketici fiyatları endeksinin 31 yılın zirvesine çıkmasında önemli rol oynadığını göstermesinin ardından yeniden aciliyet kazandı.

Danışmanlık şirketi Rapidan Energy Group'un başkanı ve Başkan George W. Bush döneminde Beyaz Saray'da görev yapan Bob McNally, "Biden yönetimi için karar vakti" dedi.

Kaynak: Bloomberg

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum