Biden ekonomik araç setini yeniliyor

blog
07.02.2022

ABD’de Başkan Joe Biden’ın görev onayında yaşanan düşüş ve ekonomi paketiyle ilgili Kongre'de yaşanan tıkanma sonrası başdanışmanlar Amerikan halkına verilecek ekonomik mesajları güncelleme kararı aldı.

Bloomberg'in haberine göre Biden geçtiğimiz haftayı maaşlarda büyüme, sendika işleri ve yerel üretim gibi konular üzerinde durarak geçirdi. Bununla birlikte enflasyon, Build Back Better planının yasalaşması ve Kovid-19 önlemleriyle ilgili yaşanan anlaşmazlık gibi seçmenlerin hassas olduğu konulara yeterince ilgi göstermedi.

Hızla artan tüketici fiyatları, devam eden tedarik zinciri sorunları ve Kovid-19 sayılarında tekrar görülen yükselişler sonrası başkanın ekonomik danışmanları kış tatili sonrası Biden’ın yaklaşımında bir sıfırlama yapmanın faydalı olacağı görüşündeler.

 

Joe Biden şimdiye dek yeni mesajında, Hazine Bakanı Janet Yellen’ın yeni ekonomi formülü olan ve özel sektörün yeterince ilgi göstermediği alanlara devletin girerek müdahale etmesini baz alan “modern arz ekonomisi” deyimini kullanmadı. Yine de başkan ekonominin üretim kapasitesini genişletme konusuna değindi.

Biden Cuma günü yaptığı konuşmasında beklenmedik şekilde güçlü gelen istihdam verilerine atıf yaparak “Ailelere biraz daha nefes alma alanı vermek için yapabileceğimiz birçok şey var” ifadelerini kullandı. Biden, Build Back Better planında bahsedilen “milyonlarca ebeveynin ama özellikle kadınların” iş hayatına dönmesi için yapılacaklardan örnek vererek kreş yardımını ön plana çıkardı.

Ne var ki başkan konuşmasında direkt olarak planından kendisinden bahsetmeyerek planın geniş halinin bir politik mücadeleye döndüğünü örtülü şekilde kabul etmiş oldu.kaynak:bloomberg

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum