Biden enflasyonla mücadeleye ilişkin konuşma yapacak

blog
22.11.2021

ABD Başkanı Joe Biden, piyasaların sonraki Fed başkanının kim olacağına ve ülkede enerji fiyatlarını aşağı çekmeye yönelik olası adımlara odaklandığı bir dönemde ekonomi ve enflasyonla mücadeleye ilişkin bir konuşma yapacak.

Biden, Fed başkanlığı için mevcut Başkan Jerome Powell ile iklim değişikliği ve banka regülasyonu konusunda daha liberal fikirlere sahip olduğu düşünülen Guvernör Lael Brainard arasında bir seçim yapacak. Beyaz Saray, Biden’ın 25 Kasım’daki Şükran Günü tatili öncesi kararını açıklayacağını kaydetti.

Beyaz Saray’dan Pazar günü yapılan açıklamada, “Başkan Salı günü ekonomi ve Amerikan halkı için fiyatları düşürmeye ilişkin bir konuşma yapacak ve daha sonra kendisi ve first lady Jill Biden Şükran Günü tatilini geçirmek üzere Nantucket, Massachusetts’e hareket edecek” denildi.

Beyaz Saray ekonomi danışmanı Brian Deese, daha önce “Fox News Sunday” programına verdiği söyleşide, Biden’ın Fed başkanlığı duyurusunun zamanlaması ve içeriğine ilişkin yorumda bulunmaktan kaçındı.

Beyaz Saray sözcüsü Jennifer Psaki Cuma günü yaptığı açıklamada, “Biden’ın Fed başkanlığı için bir karar vermesini beklediğini söyleyerek, “Şükran Günü için hareket etmeden önce paylaşacak daha fazla şeyimiz olacağını düşünüyorum” dedi.

Kaynak: Bloomberg

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum