Binance Kazakistan ile anlaşma imzaladı

blog
03.10.2022

Son yıllarda küresel regülasyon kurumları tarafından adeta kıskaca alınan ancak uyum konusunda frene basmayan Binance borsasından şimdi de Orta Asya açılımı geldi. Borsa, madenciliğin ciddi şekilde arttığı Kazakistan ile regülasyonların düzenlenmesi ve bölgede bir kripto merkezi oluşturması konusunda anlaşmaya vardı.

Son dönemde Uzakdoğu ve Afrika başta olmak üzere birçok bölgedeki önemli ülkelerle anlaşmalar imzalayan, eğitim programları hazırlayıp, regülasyon çerçeveleri sunan Binance borsası kripto para madenciliğinin en çok yapıldığı ülkelerden biri olan Kazakistan ile de bir anlaşma imzaladı.

Orta Asya ülkesinin Finansal Gözlem Kurumu’yla yaptığı anlaşmayla Binance, ülkedeki dijital varlık piyasasının güçlendirilmesi ve geliştirilmesi için çalışmalarda bulunacak.

Tüm bölge için merkez olacak

Binance ayrıca bu anlaşma vasıtasıyla Kazakistan’ı da Asyal bölgesinin kripto merkezi haline getirme çalışmalarında bulunacak. Geçtiğimiz hafta devlet başkanı Kasım Tokayev de yaptığı açıklamada Binance’in Kazakistan’da daha da büyümek istediğini belirtmiş ve ülkede bölge için bir merkez yaratmak amacında olduğunu söylemişti.

Hatırlanacağı üzere Binnace, Astana Finansal Hizmetler Otoritesi’nden, gerekli olan faaliyet iznini de henüz Ağustos ayında almıştı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao da konuyla ilgili tweet’inde Kazakistan anlaşmasının, Binance’in dünyadaki yerel ve uluslararası finans otoritelerini biraraya getirme çalışmasının bir ürünü olduğunu belirtti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum