Bitcoin ABD enflasyonu sonrası %9 yükseldi

blog
14.03.2023

Bitcoin ABD enflasyonu sonrası %9 yükseldi

 

 

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre Şubat ayında yıllık enflasyon yüzde 6,4'ten yüzde 6'ya gerileyerek beklentilere paralel olarak gerçekleşti. Aylık bazda ise enflasyon yüzde 0,4 oldu.

Açıklanan rakamlar sonrasında Bitcoin gün içi yükselişini yüzde 9’a taşıyarak 26 bin 510’u gördü. Kripto varlık en son Haziran ayında 26 bin doların üzerinde işlem görmüştü.

Salı günü yaşanan yükselişle birlikte SVB'nin 10 Mart'ta iflas ettiğinden bu yana Bitcoin yaklaşık yüzde 29 yükseliş kaydetmiş oldu.

Silicon Valley Bank'ın iflası, artan finansal istikrar problemleri nedeniyle Fed’in önümüzdeki hafta gerçekleştireceği toplantıya dair piyasa beklentilerini değiştirmişti.

Daha önce 50 baz puanlık faiz artışı fiyatlanırken, yaşanan gelişmeler sonrasında daha ufak montanlı faiz artışı veya artışlara ara verilmesi konuşulmaya başlanmıştı. Beklentilerin risk iştahını artmasıyla Bitcoin yönünü yukarıya çevirmişti.

City Index Kıdemli Finansal Piyasalar Analisti Cincotta değerlendirme notunda “Geleneksel bankalar müşterilerin güvenini korumakta zorlanırken, kripto para birimi etkileyici rallisini genişletiyor. Bitcoin genellikle geleneksel bankacılık sistemine bir alternatif olarak görülüyor ve bu sektördeki belirsizlik arttıkça, Bitcoin’e girişlerde bir artış görüyor” diye yazdı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum