Bitcoin'de 'risk iştahı' baskısı

blog
25.01.2022

 

Bitcoin haftaya Nasdaq ve küresel piyasaların genelinde yaşanan sert düşüşle başladıktan sonra Nasdaq’ın günü hafif pozitife dönerek kapatmasıyla 36 bin doların üzerine tırmandı.

Küresel risk iştahının azalması ve jeopolitik endişelerin artmasıyla piyasalar düşerken, Nasdaq ile korelasyonu son aylarda giderek yükselen Bitcoin de kayıplardan etkilendi. Pazartesi günü 33 bin doların altına gerileyen Bitcoin, piyasalardaki rüzgarın tersine dönmesiyle beraber akşam saatlerinde hızlı bir yükseliş kaydetti.

 

 

Bitcoin’in Nasdaq ile olan korelasyonunun yükselmesi de kripto paranın geleneksel piyasalardaki hareketlerden giderek daha fazla etkilendiği anlamına geliyor. Böylece Ukrayna üzerinden ABD ile Rusya arasındaki gerginliğin artması küresel risk iştahını baskılarken Bitcoin fiyatlarını da aşağı yönlü etkilemiş oldu.

Oanda piyasa analistlerinden Edward Moya, Bitcoin için dönüm noktasının geldiğini belirterek, “Eğer Wall Street’te panik satışları yeniden başlarsa Bitcoin için 30 bin dolar seviyesi destek sağlamayabilir” dedi.

Diğer bir Oanda piyasa analisti Craig Erlam ise 30 bin dolardaki desteğin kırılmasının psikolojik destek olan 40 bin doların kırılmasıyla karşılaştırılamayacağını söyledi. “30 bin dolar 2021 boyunca dayanan önemli bir destek seviyesi” diyen Erlam, bu seviyenin aşılması halinde görünümün kötüleşebileceğini vurguladı.kaynak:bloomberg

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum