Bitcoin için 300 bin dolar tahmini: Ünlü fon yöneticisi konuştu

blog
15.08.2022

ABD merkezli yatırım firması Skybridge Capital'ın kurucusu Anthony Scaramucci, Bitcoin'in 6 yıl içinde 300 bin dolara gidebileceğini ve o dönem geldiğinde fiyatı 20 bin dolardan almak ile 65 bin dolardan almak arasında bir fark kalmayacağını söyledi. Scaramucci ayrıca duygusal şekilde anlık alım ve satım yapılmaması konusunda da yatırımcıları uyardı.

 

Kripto paralar hakkında yaptığı yorumlarla bilinen Anthony Scaramucci, ABD medyasından CNBC’de katıldığı bir programda kripto paraların uzun vadeli yatırımlar olduğunu ve duygusal düşüncelere göre yatırım yapılmaması gerektiğini söyledi.

“BlackRock bu ürünü çıkarmaz ve Coinbase ile de anlaşmazdı”

Bitcoin ve Ethereum’un çok önemli uzun vadeli yatırımlar olduğunu kaydeden Scaramucci, Bitcoin’in 6 yıl içinde 300 bin dolara gideceğini düşündüğünü belirtti ve şunları söyledi:

“İnsanları buradan uyarmak istiyorum. Gelecek bizim elimizde… Düşündüğümüzden daha yakın vadede gerçekleşecek birçok olumlu durum var. Şunu unutmayın Bitcoin sadece 21 milyon adetle sınırlı bir varlık ve bir süre sonra arz şoku yaşanacak. 6 yıl içinde 300 bin dolara gideceğine inanıyorum ve o zaman sizin 20 bin dolardan ya da 65 bin dolardan almış olmanızın da fazla bir önemi kalmamış olacak. Bugün BlackRock, özel Bitcoin fonu çıkarıyor. Çünkü en sonunda Larry Fink, buradaki kurumsal yatırım fırsatını gördü. Görmeseydi, bu ürünleri çıkarmaz ve Coinbase ile de ortaklığa gitmezdi”

“Ethereum’da Merge satış getirebilir”

Ethereum’da yaklaşan Merge güncellemesinin de önemine değinen SkyBridge CEO’su, yatırımcıların şu anda “haberi satın al” seviyesinde olabileceğini ve Merge’ün başarılı şekilde gerçekleşmesinden sonra bir dönem satış baskısı olabileceğini kaydetti:

“Kripto ekosisteminde artık abartılı işlem yapanların dışarıda kaldıklarını söyleyebiliriz. Bu yüzden şu anda piyasadan çıkmak çok mantıklı değil. Disiplinli olun, kararlarınıza bağlı kalın. Ethereum da Bitcoin de, bizim en büyük pozisyonlarımızı olduğu kripto paralar. Bitcoin’de ilerleyen dönemde daha fazla şey göreceğiz. Ethereum’da, işlem ücretlerini azaltacak olan Merge geliyor. Eylül ortasında gerçekleşecek bu güncellemenin ardından belli bir satış baskısı olabilir. Şu anda yatırımcılar bu haberi satın alıyor olabilirler. Ancak bunlara göre işlem yapılmaması gerekir. Bizim için de pozisyonlarımızdan çıkacak bir sebep yok. Duygulara göre portföy hazırlanmaması gerekir. Vermek istediğim mesaj aslında bu, duygulara göre hareket etmemektir. Hem Bitcoin hem de Ethereum için 12 ilâ 24 aylık süre için olumlu düşüncelerimiz var”

Scaramucci ayrıca, son gelen düşük enflasyon rakamlarının da çok önemli olduğunu ve gidişatın kendisine 2019’un 4. çeyreğinde işsizliğin az ve enflasyonun da düşük olduğu dönemi hatırlattığını belirtti. Skybridge kurucusu “6-12 ay içinde bu dönemdeki rakamlara geri dönebiliriz” dedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum