Bitcoin kritik seviyeden döndü

blog
21.02.2022

Kripto para piyasası son günlerde gösterdiği fiyat hareketliyle birlikte tedirginlik yaratıyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim yatırımcıların kripto paralar gibi riskli varlıklardan kaçmasında etkili oluyor.

Geçtiğimiz gün 38 bin dolar seviyesine kadar gerileyerek sert düşen Bitcoin, ABD’den gelen olumlu haberle birlikte bugün yönünü yukarı çevirdi.

 

Kripto para piyasası Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimi fiyatlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı ayrılıkçıların çatışmaya girmesiyle birlikte bölgede tansiyon yükselmişti.

 
 

ABD ve NATO’dan Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı gerçekleştireceği söylemleri jeopolitik riskleri körüklemişti. Rusya ise yapılan iddiaları yalanlamıştı.

Ukrayna krizi ise piyasalarda yatırımcı davranışlarını etkiledi. Hisse senetleri ve kripto paralarda büyük kayıplar görülürken, güvenli liman olarak görülen altına talep arttı.

 

BITCOIN 38 BİN DOLAR DESTEĞİNDEN DÖNDÜ

Sermaye değeri bakımından en yüksek hacimli kripto para birimi Bitcoin geçen hafta 44 bin dolar seviyelerinden yönünü aşağı çevirdi. Cuma günü 40 bin dolar destek seviyesinin altına sarkan Bitcoin, dün 38 bin dolara kadar düştü.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal eyleminin olmaması durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini açıklaması bölgedeki tansiyonu düşürdü.

 
 

Biden’ın açıklamasının ardından kripto para piyasasında görülen satış baskısı sona erdi. Bugün itibarıyla kripto para birimlerinde toparlanma eğilimi görülüyor.

Bitcoin, 38 bin dolar seviyesinden yönünü yukarı çevirerek primli bir seyir izliyor. Bitcoin, 39 bin 200 doların üzerinde hareket ederken, günlük değer kazancı yüzde 2’nin üzerine çıktı.

 

ETHEREUM DA PRİMLİ SEYREDİYOR

Geçtiğimiz gün 2 bin 576 dolara kadar düşerek yüzde 5’in üzerinde kayıp yaşayan Ethereum, bugün yükseliş kaydediyor. Ethereum, 2 bin 700 doların üzerinde hareket ediyor. Bu gelişmeyle birlikte Ethereum yüzde 4’ün üzerinde primli seyrediyor.

 

KRİPTO PARALAR YEŞİLE BÜRÜNDÜ

Bitcoin ve Ethereum öncülüğünde kripto para piyasası resmen yeşile büründü. Kripto paraların geneli pozitif bir seyir izliyor. Geçtiğimiz gün 1.67 trilyon dolara kadar gerileme kaydeden dijital varlıkların toplam sermaye değeri bugün 1.75 trilyon dolar seviyesinde hareket ediyor.

 

KRİPTO PARALARDA KRİTİK HAFTA

Öte yandan kripto para piyasalarında bu hafta kritik bir gelişme bekleniyor. ABD Başkanı Biden’ın kripto para birimleri ve merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) düzenlenmesi için bir kararname imzalaması öngörülüyor.(milliyet)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum