Bitcoin madencilerinden dikkat çekici hamle

blog
08.02.2024

Bitcoin madencileri, blok zinciri işlemlerinin doğrulanması karşılığında ‘ödül’ olarak verilen Bitcoin miktarının yarı yarıya azaltacağı Nisan ayındaki yarılanma nedeniyle gelirlerinde yaşanması beklenen düşüşün önüne geçmeye çalışıyor.

 

CryptoQuant tarafından derlenen verilere göre, Bitcoin madencileri tarafından dijital cüzdanlarda tutulan satılmamış Bitcoin miktarı 2024'ün başından bu yana 8 bin 400 adet düşerek 1,8 milyon seviyesine geriledi.

Analistler, düşüşün madencilerin kripto varlık sattığını gösterdiğini söyledi.

VanEck'de dijital varlık araştırma biriminin başında olan Matthew Sigel “Madenciler, elde ettikleri Bitcoin kazancının yarıya indirileceği Nisan ayında yaşanacak zor zamanlar öncesinde, bilançolarını desteklemek ve büyüme yatırımlarını finanse etmek için daha fazla kripto varlık satmaya başladılar” yorumu yaptı.

 

Nisan ayındaki yarılanma Bitcoin üzerinde baskı yaratıyor

Dört yılda bir yapılan yarılanma, madencilerin karmaşık problemleri çözerek ağın güvenliğini sağlayan ve güç tüketen bilgisayarları çalıştırmaları karşılığında aldıkları Bitcoin miktarının azalması anlamına geliyor.

Önümüzdeki yarılanmada ödüller blok başına 6,25 jetondan 3,125 jetona düşecek.

CryptoQuant'a göre, ETF onaylarından bu yana madenci cüzdanlarından Borsalara net 3 bin 617 Bitcoin taşındı.

Madenciler tarafından yapılan satışlar, Bitcoin ETF’lerinin 10 Ocak'ta onaylanmasından bu yana zorlanan Bitcoin fiyatı üzerinde baskı yaratıyor gibi görünüyor.

Kripto borsası Bitfinex yakın tarihli bir notunda, "Madenciler daha verimli madencilik teçhizatlarının satın alınmasını finanse etmek için ellerindeki Bitcoin'i satıyor gibi görünüyor. Kazançtaki azalma özellikle küçük madencilik faaliyetlerini etkileyebilir. Dolayısıyla küçük madenciler oyun dışı kalabilirler” diye yazdı.

Sermaye piyasalarına daha az erişimi olan daha küçük madencilik şirketleri Bitcoin’lerini satarken, daha büyük firmalar nakit rezervlerini kullanıyor ve farklı kaynaklar yaratıyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum