BlackRock Fed tahminlerinde piyasadan ayrışıyor

blog
14.04.2022

BlackRock stratejistleri, piyasaların Fed'den gelecek sene faizleri yüzde 3 civarına yükselteceği beklentisine katılmıyor. Stratejistler, faizlerin yüzde 2'ye kadar yükelebileceğini ancak daha yüksek seviyeleri beklemediklerini bildirdi.

BlackRock Yatırım Enstitüsü, enflasyon ve istihdam arasındaki tarihi ilişkiye dayanarak, Fed'in enflasyonla mücadele için agresif faiz artış politikası izlemesinin işsizliği yüzde 10 civarına yükselteceğini belirtti.

 

"Fed enflasyonla yaşamayı tercih edecek"

Bunun Fed'in istediği bir senaryo olmadığını belirten BlackRock Yatırım Enstitüsü Başkan Yardımcısı Alex Brazier "Şu anda enflasyon talepten ziyade arz sıkıntılarıyla yükseliyor. Fed sonunda enflasyonla yaşamayı tercih edecektir." değerlendirmesini yaptı. Stratejistler fiyat artışlarının zirve yapıp ardından kademeli olacak yavaşlayacağını belirterek nötr faizin yüzde 2-2.5 civarında oluşacağını söyledi.

Bu hafta açıklanan verilere göre ABD'de enflasyon Mart'ta yüzde 8.5 ile 1981'den beri en sert yükselişi kaydetti. Kurum stratejistleri, enflasyonun yüzde 3 civarında dengelenmesini bekliyor. Bu rakam, Fed'in hedefinin üzerinde.

Brazier "Enflasyonla mücadeleyi seçmek resesyon riskini gündeme getirir. Enflasyonla yaşamak ise enflasyonun daha da kalıcı hale gelmesi anlamına gelir. Piyasalar şu anda Fed'in enflasyonla mücadele edeceği beklentisini fiyatlıyor" şeklinde konuştu.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum