BofA’dan ABD tahvili tahmini

blog
02.08.2022

Bank of America stratejisti Bruno Braizinha yayımladığı notta Fed’in yumuşak inişi başarması durumunda bile piyasalarda ekonomik yavaşlama temasının ağır basmasıyla 10 yıllık getirinin yüzde 2’ye yaklaşacağını öngördü.

Pazartesi günü açıklanan veriyle ABD imalat sektöründeki büyüme trendini yansıtan ISM imalat endeksi 53’ten 52,8’e gerilemişti. Endeksin alt fiyat endeksi ise 60 ile son iki yılın neredeyse en düşük seviyesine geriledi.

Traderlar gelen her yavaşlama sinyalini fiyatlarken bu verinin ardından ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 2,60’ın altına indi. Bir resesyon göstergesi olarak 2-10 yıl tahvil getiri eğrisi -32 baz puan ile ters trendini kuvvetlendirdi.

Tahvilde rallinin “kolay kısmının” tamamlandığını belirten Braizinha, “senkronize küresel yavaşlamanın” ABD tahvillerine ilgiyi artırabileceğini savundu.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum