BofA: Yatırımcılar 2008 krizinden beri ilk kez bu kadar sert şekilde nakite dönüyor

blog
26.09.2022

Bank of America Corp. stratejistlerine göre, küresel finansal krizden bu yana en kötümser hale gelen yatırımcılar nakde akın ediyor ve neredeyse diğer tüm varlık sınıflarından kaçınıyor.

 

Bank of America Corp. (BofA) stratejistlerine göre, küresel finansal krizden bu yana en kötümser hale gelen yatırımcılar nakde akın ediyor ve neredeyse diğer tüm varlık sınıflarından kaçınıyor.

Banka, Emerging Portfolio Fund Research (EPFR Global) verilerine atıfta bulunan bir notta, nakit girişinin 30,3 milyar dolar olduğunu, küresel özkaynak fonlarının ise 21 Eylül’e kadar olan haftada 7,8 milyar dolarlık çıkışlar gördüğünü söyledi. Veriler, tahvil fonlarının 6,9 milyar dolar kaybettiğini, 400 milyon doların ise altını terk ettiğini gösterdi.

Michael Hartnett liderliğindeki stratejistler, yatırımcı duyarlılığının 2008 krizinden bu yana “tartışmasız” en kötüsü olduğunu, devlet tahvillerindeki kayıpların 1920’den bu yana en yüksek seviyede olduğunu yazdı. Nakit, emtia ve volatilitenin tahvil ve hisse senetlerinden daha iyi performans göstermeye devam ettiğini belirtirken, Bank of America’nın özel boğa ve ayı göstergesinin maksimum düşüş seviyesine geri döndüğünü görüyorlar.

Enflasyon ve yükselen faizler üzerindeki korkular, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) agresif faiz artırımları ekonomiyi resesyona soksa bile para politikasını sıkılaştırma konusundaki kararlılığını yumuşatmayacağına dair işaretlerle bu hafta derinleşti. Küresel risk varlıkları, S&P 500 Endeksi, beşinci haftalık düşüşe devam ederken beklenenden daha güçlü bir kazanç sezonunun ardından yaz boyunca elde edilen kazançları neredeyse silmesiyle tekrar sarsıldı.

Hartnett, değerlemelerin sıkılaşan finansal koşullar, artan jeopolitik riskler ve küresel büyüme için kararan görünümün baskısı altında kalması nedeniyle ABD hisse senetlerinin daha da düşmesini bekliyor.

Kurumsal kazanç tahmini, S&P 500’ün 3.300 ila 3.500 puan arasında işlem göreceğini gösteriyor – mevcut seviyelerin en az yüzde 7 daha altında.

BofA’nın notuna göre, Avrupa’da hisse senedi fonları üst üste 32'nci hafta boyunca çıkışlar kaydetti. ABD büyük şirketlerin senetlerine girişler varken, değer, büyüme ve küçük şirket hisselerinin hepsi çıkışlar gördü.

Sektörler arasında, gayrimenkul 400 milyon dolar ile en büyük fon girişi görürken finansallar ve tüketici hisseleri en büyük satışlara maruz kaldı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum