Boğaziçi Ventures başkanından OVP yorumu

blog
09.09.2023

Boğaziçi Ventures başkanından OVP yorumu

 

Enflasyonun en büyük düşman olduğunu belirten Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Agah Uğur katıldığı yayında, "OVP'deki hedefleri agresif ama ulaşılabilir hedefler olarak görüyorum" değerlendirmesi yaptı.

 

Ekonomiyi durdurmadan enflasyonu tek haneye düşürmenin zor olduğunu dile getiren Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Agah Uğur, enflasyonun en büyük düşman olduğunu ve üstüne gidilmesi gerektiğini belirtti.

Seçimlerden sonra oluşan ekonomi politikalarını ve yönetimini beğendiğini bile getiren Uğuru, "Bu yönetimin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. OVP de bunun önümüzü öngörecek şekilde yansıtılması oldu diyebiliriz. Agresif ama ulaşılabilir hedefler olarak görüyorum, daha gerçekçi enflasyonun yüzde 65 bandına çekilmesi ve önümüzdeki dönem yüzde 40’ın altına düşmeyeceğini kabul ediyor olmamız ve tedbirlerimizi ona göre alıyor olmamız gibi şeyler, büyüme için büyümenin olmayacağını İşte 4.5 gibi dendi belki onun da biraz altında olur. Bunun da kabul edilebileceğini söyleyen bir program yani gerçekçi bir program" ifadelerini kullandı.

Güçlü kobiler dışında diğer kobiler için durumun kolay olmayacağını söyleyen Uğur, çünkü krediler in bir ara gerçekten durduğunu, şimdi ise muslukların açılmış gibi gözükse de bankaların çok daha selektif davranacaklarını, dolayısıyla krediye ulaşım zorluğu devam edecek gibi durduğunu belirtti.

Ayrıca maliyetlerin çok arttığının altını çizen Uğur, "Eskiden ucuz krediye ulaşma imkanı vardı ama artık öyle olmayacak. Muhtemelen mevduat faizleri yüzde 35’in üzerinde seyredeceği bir dönem yaşayacaksak kredi faizleri de bunların da üzerinde olacaktır. Dolayısıyla kredilerin hem az hem de yüksek maliyetli olduğu bir yerde işte büyüme yapalım yatırım yapalım gibi bir dönemden ziyade mevcudu koruyalım dönemi yaşayacağız. Bu da önümüzdeki 12 ay devam eder diye düşünüyorum" dedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum