BOJ Başkanı Ueda'dan enflasyon mesajı

blog
06.11.2023

BOJ Başkanı Ueda'dan enflasyon mesajı

 

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda, bankanın enflasyon hedefine ulaşma yolunda kademeli ilerleme kaydedildiğini temkinli bir şekilde ima etmeye devam etti.

 

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda, normalleşme zamanının ne zaman gelebileceğine dair kapıyı açık bırakan büyük ölçüde güvercin politika mesajıyla, bankanın enflasyon hedefine ulaşma yolunda kademeli ilerleme kaydedildiğini temkinli bir şekilde ima etmeye devam etti.

Ueda’nın Pazartesi günü yaptığı konuşmada, "Yüzde 2'lik fiyat istikrarı hedefine ulaşma görünümünün gerçekleşme olasılığı giderek artıyor gibi görünüyor. Ancak ücret artışı ve diğer faktörlere ilişkin belirsizliklerin yüksek olması nedeniyle “fiyat istikrarı hedefinin sürdürülebilir ve istikrarlı bir şekilde yakalanması şu aşamada yeterli kesinlikte öngörülmemektedir” dedi.

Eylül ayındaki politika toplantısının ardından Ueda, istikrarlı enflasyon hedefinin ufukta görünmediğini ancak artan kesinliğe işaret etmediğini söyledi. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum