Borsa İstanbul'da Garanti Yükselişi!

blog
15.11.2021

Borsa İstanbul çarşamba günü yüzde 2’den fazla yükselişle açılırken Garanti hisselerinin geri alım haberi sonrasında tavan açılması BIST 100 endeksini yukarıya taşıyan ana etken oldu. Getir’in Şok’ta hisse alacağına dair haberlere rağmen Şok hisseleri hafta yüzde 4,78 düşüşle başladı.

Borsa İstanbul Bankacılık endeksi pazartesi günü yüzde 7,5 yükseliş kaydedererek son bir yıldaki en hızlı günlük yükselişini kaydetmiş oldu. Garanti hisseleri açılışta yüzde

KAP'a yapılan açıklamaya göre, BBVA Yönetim Kurulu, Türkiye Garanti Bankası A.Ş.'nin hâlihazırda BBVA mülkiyetinde bulunmayan paylarının tamamı için bir gönüllü pay alım teklifi yapılmasına karar verdi.

Yapılan açıklamaya göre Gönüllü Pay Alım Teklifi'ne konu olan tüm payların satın alındığı varsayımında, BBVA tarafından ödenecek azami bedel toplam 25,7 milyar Türk Lirası (yaklaşık 2,25 milyar euro) oldu. BBVA'nın söz konusu bedeli kendi kaynakları ile ödeyeceği belirtildi.

 

Pay alım teklifi yüzde 15 primli

Kalan Garanti hisseleri için teklif hisse başı 12,20 TL oldu. Söz konusu teklif 12 Kasım'da Borsa'da oluşan kapanış fiyatından yüzde 15 oranında (10,58 Türk Lirası) primli olarak belirlendi.

Teklif, duyuru tarihinden önceki 6 ay içerisinde oluşan günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama borsa fiyatlarının aritmetik ortalamasından yüzde 34 (9,12 Türk Lirası) ve bu duyurudan önceki 30 işlem günü içerisinde oluşan günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama borsa fiyatlarının aritmetik ortalamasından yüzde 24 oranında (9,83 Türk Lirası) primli gerçekleşti.

 

Getir Şok’a hissedar oluyor

Şok Marketler Tic. A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Şok Marketler Tic. A.Ş.'de doğrudan/dolaylı pay sahibi olan Yıldız Holding ve iştiraklerinin sahip olduğu bir kısım azınlık payların, Getir Perakende Lojistik A.Ş.'ye veya ilişkili şirketlerine satışı için stratejik ortaklık görüşmelerinde bağlayıcı olmayan niyet mektubu imzalandığı belirtilmişti.

Bundan yaklaşık 5 yıl önce kurulan hızlı teslimat şirketi Getir, 2021’in Ocak ayı sonunda şirketin Londra'da faaliyete geçtiğini duyurmuştu. Şirketin kurucusu Nazım Salur, Getir'in Türkiye dışında da faaliyete geçmesine dair son gelişmeleri ve yeni finansman planlamalarını Bloomberg HT ekranlarında anlatmıştı.

Kaynak: Bloomberg

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum