Borsa İstanbul'da rekorlar sürüyor!

blog
08.11.2021

BIST 100 Endeksi yeni hafta açılışında da 1.590 seviyesinin üzerini görerek rekor kırarken endekse dolar cinsinden bakıldığında iki ayın en yüksek seviyesinde olduğu görülüyor.

BIST 100 Endeksi 4 Kasım ve 5 Kasım’ı rekorla kapattıktan sonra yeni hafta açılışında da 1.590’ın üzerini görerek güniçi rekorunu tazeledi. BIST bankacılık endeksinin son beş günde yüzde 9’a yakın yükselmesi endeksin rekor seviyeye ulaşmasında etkili oldu.

BIST 100 endeksine dolar cinsinden bakıldığında endeksin 2 ayın en yüksek seviyesinde bulunduğu görüldü.

Dolar cinsinden endeks bu yılın zirvesini Şubat ayında görmüş, sonrasında düşüş yaşayarak 18 Ekim’de bu sefer yılın en düşük seviyesini görmüştü.

 

Bilanço döneminde şirketlerin çoğunluğunun kârlarını geçen seneye göre artırması da hisse fiyatlarını yukarı yönlü desteklerken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın şimdiye kadar yaptığı faiz indirimleri ve indirimlere devam edebileceğine dair beklentiler fiyatlamalara yansıdı.

Türkiye hisse piyasaları Kasım ayında MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi’ne göre yüzde 4 daha güçlü bir performans sergilerken BIST 100 endeksine dahil hisselerin yüzde 57’si 200 günlük ortalamasının üzerinde bulunuyor.

Garanti Yatırım günlük bülteninde göstergelerde aşırılıklar görüldüğünü ve bu aşırılaşmanın önümüzdeki günlerde bir uyumsuzluğa dönmesiyle güçlü bir düzeltme riskinden bahsedilebileceğini belirtirken bu aşamada sınırlı kâr satışı riskini daha olası bulduklarını vurguladı.

Kaynak: Bloomberg

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum