Boston Fed Başkanı Collins'den faiz yorumu

blog
12.10.2023

Boston Fed Başkanı Collins'den faiz yorumu

 

Boston Fed Başkanı Susan Collins, daha fazla faiz artırımının hala mümkün olduğunu söyledi.Collins ayrıca, faiz artışlarının tüm etkilerini daha görülmediğini de sözlerine ekledi.

 

Boston Fed Başkanı Susan Collins, faiz oranlarının zirvede veya zirveye yakın olması nedeniyle yetkililerin para politikası konusunda daha sabırlı bir yaklaşım sergilediğini, ancak daha fazla faiz artırımının hala mümkün olduğunu söyledi.

Collins, Çarşamba günü Massachusetts'teki Wellesley College'deki konuşmasında , ABD merkez bankacılarının gelen ekonomik verileri değerlendirmek için daha fazla zaman ayırabileceğini çünkü "muhtemelen bu sıkılaştırma döngüsünün zirvesine yakın ve muhtemelen zirvede olduklarını" söyledi.

Ancak Boston Fed şefi, "gelen bilgilere bağlı olarak daha fazla sıkılaştırmanın gerekli olabileceğini" söyledi.

Bu yıl faiz kararlarında oy kullanmayan Collins, politika yapıcıların faiz oranlarını bir süre daha kısıtlayıcı seviyelerde tutmaları gerektiğini ve yetkililerin enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye doğru ilerlediğine dair kanıt görene kadar beklediğini söyledi.

Fed’in faiz artış döngüsünün etkisinin hâlâ ekonomi üzerinde tam olarak hissedilmediğini de söyleyen Collins, "Bugüne kadar faiz artışlarının tüm etkilerini gördüğümüzü sanmıyorum" diye ekledi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum