Buffett'ın kasasında 157,2 milyar dolar nakit

blog
06.11.2023

Buffett'ın kasasında 157,2 milyar dolar nakit

 

Milyarder yatırımcı Warren Buffet'ın şirketi Berkshire yatırım stratejisine uygun opsiyonların olmaması nedeniyle bu dönemde nakitte kalmayı tercih etti. Şirketin kasasındaki nakit varlıklar rekor düzeye çıktı.

 

Berkshire Hathaway Inc. şirketinin nakit varlıkları, hem yüksek faiz oranları hem de milyarder yatırımcı Warren Buffett'ın kaynaklarını değerlendirebileceği uygun anlaşmaların azlığı nedeniyle 157,2 milyar dolarla yeni bir rekor kırdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Berkshire'ın büyük ölçüde kısa vadeli Hazine tahvillerinde park ettiği tutar iki yıl önce kaydedilen zirve seviyeyi aştı.

Holding ayrıca, yüksek faiz oranlarının nakit varlıkları üzerindeki etkisinden ve sigorta işletmelerindeki kazançlardan yararlandığı için bir önceki yıla göre bir sıçrama ile 10,76 milyar dolarlık faaliyet kârı bildirdi.

Son yıllarda Berkshire'ın satın alma makinesini hızlandırmasına rağmen, şirket patronu Buffett'a şöhret kazandıran büyük anlaşmalar bulmakta zorlandı. Bu durum şirkette hızlı bir şekilde dağıtabileceğinden daha fazla nakit bıraktı.

Buffett ayrıca cazip alternatiflerin azlığı nedeniyle hisse geri alımlarına da ağırlık verdi ve bu önlemlerin hissedarlara fayda sağladığını söyledi.

Edward Jones Analisti Jim Shanahan, "Nakit kullanımı kesinlikle yavaşlıyor. Nihayetinde Berkshire nakdini değerlendirmek için biraz baskı hissetmeye başlayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Uygun anlaşma bulamaması yatırımcıların şirkete olan ilgisini azaltmadı. Şirketin B sınıfı hisseleri, yatırımcıların çeşitlendirilmiş iş yelpazesini kötüleşen ekonomik koşullara karşı bir koruma olarak görmesiyle Eylül ayında rekor seviyeye ulaştı.

Hisseler bu kazançların bir kısmını geri vermiş olsa da, hisse senedi yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 14 artış gösterdi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum